Cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu rafale ! Ce vă sfătuiește I.S.U. Buzău !?

0

Având în vedere atenționarea COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până pe 06.02.2023, ora 20:00, care vizează intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general de 50-70km/h, perioade de transport de zăpadă și vizibilitate redusă, ISU BUZĂU recomandă:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În eventualitatea în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, trebuie să vă păstrați calmul și să luaţi următoarele măsuri:

❗Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

❗Anunţaţi evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, indicând locul în care aţi rămas blocat.

❗Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră.

❗Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi!

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația rămâne închisă pe DN 22 – Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila și DJ203, iar începând cu ora 10:00 s-a instituit restricție de trafic pe DN2B pentru vehicule de peste 3,5 t, restricție valabilă și pe DN2C.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Detalii privind evoluția fenomenelor meteorologice găsiți accesând linkul: https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!