Dezastru în Turcia ! Un nou cutremur de peste 7 grade ! Peste 1.300 de persoane decedate și peste 10.000 de persoane rănite după primul cutremur de 7.8 grade din Turcia. Cinci replici au fost înregistrate în zona seismică Vrancea

0

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 78 de replici.

Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Peste 1.300 de oameni au murit în Turcia și Siria și peste 10.000 au fost răniți. Numărul persoanelor decedate și numărul persoanelor rănite ar putea fi mult mai mare. Replici după replici !

Un nou cutremur de 7,5 grade a avut loc la o adâncime de 2 km cu puțin timp în urmă. Și în zona seismică Vrancea au fost înregistrate cinci replici după cutremurul de azi noapte din Turcia.

Aeroporturi închise

Fuat Oktay, vicepreședintele țării, a declarat că zborurile către și dinspre aeroportul din provincia Hatay au fost suspendate, în timp ce aeroporturile din Maraș și Antep sunt, de asemenea, închise zborurilor civile.

Școli închise 

Școlile din cele 10 orașe și provincii din Turcia afectate de cutremur vor fi închise timp de o săptămână, a declarat vicepreședintele țării, Fuat Oktay.

Cele zece orașe și provincii asunt Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis.

Orașul Gaziantep are cel mai mare număr de morți de până acum, aici înregistrându-se până acum 80 de victime, scrie BBC.

Gaziantep este situat la aproximativ 90 km de granița cu Siria. Mai multe replici seismice au lovit orașul luni, după primul cutremur de 7,8, inclusiv una cu magnitudinea 6,4 și alta cu magnitudinea 6,5.

Replici în Vrancea 

Cinci replici au fost înregistrate și la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în zona seismică Vrancea, după cutremurul de 7,8 grade pe scara richter care a avut loc azi noapte în Turcia.

Un nou cutremur de peste 7 grade

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 grade a avut loc astăzi în Turcia, la ora locală 13.23, transmite CNN Turk. Cutremurul a fost resimțit în multe orașe din Turcia.

Potrivit Centrului Seismologic Euro‑Mediteranean, magnitudinea a fost de 7,7. Centrul american de seismologie USGS estimează magnitudinea la 7,5.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la 59 km NNE de Kahramanmaraș și la 6 km SSE de Elbistan.

UPDATE 14.35

Un nou seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara richter a avut loc în urmă cu doar câteva minute în Turcia. Este al treilea cutremur înregistrat în ultimele 12 ore. Seismologii susțin că nu ar fi vorba de replici și că mișcările tectonice înregistrate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în zona seismică Vrancea nu ar avea legătură cu seismele din Turcia. Revenim cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!