Dosare penale și șoferi scoși din trafic pentru consum de alcool sau substanțe psihoactive

0

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Buzău au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 6 situații.

În cazul a 3 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În cazul altor 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 34 de ani, din Neamț, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice.

Polițiștii au întocmit alte 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, dar și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!