Reprezentanții Prefecturii Buzău, I.S.U. și M.A.I. în teren

0

Încă de la primele ore, reprezentanții Prefecturii Buzău s-au deplasat în teren pentru constatarea situației, a stării drumurilor, mai ales pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila. Prezente în teren pe perioada codului galben de vreme rea au fost și echipaje ale I.S.U. Buzău dar și echipaje ale I.P.J. și Poliției municipiului Râmnicu Sărat.

Conform primelor constatari din teren, printre localitățile afectate de viscol, din apropierea Râmnicului, se numără localitățile Boldu și Balta Albă unde viscolea în momentul în care reprezentații Prefecturii au ajuns iar vizibilitatea era redusă.

,,Se lucrează constant cu utilaje, însă puterea naturii își spune cuvântul. Au fost purtate discuții cu primarii din zonă pentru aspecte ce privesc aprovizionarea comunitaților cu alimente si bunuri și s-a reușit realizarea unui culoar pe care să se intervină pentru rezolvarea cu operativitate a unor eventuale situații neprevăzute.,, a declarat subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie.

Și I.P.J. Buzău a avut echipaje de poliție în teren. Echipaje de poliție au fost trimise și de Poliţia Râmnicu Sărat în zonele declarate închise sau cu mare risc de înzăpezire, pentru a informa șoferii cu privire la starea drumurilor sau a-i redirecționa.

,,Asigur comunitățile traversate de DN22 că putem interveni pentru situații de urgență și nevoi speciale. Vă rog sa aveți răbdare și va garantez că toate resursele și instituțiile sunt concentrate pe gestionarea situației.,, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Reprezentanții Prefecturii Buzău au fost în teren și sâmbătă și duminică.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență  ,,Neron Lupașcu,, Buzău anunța în jurul prânzului, că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația rămâne închisă pe DN 22 – Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila și DJ203, iar începând cu ora 10:00 s-a instituit restricție de trafic pe DN2B pentru vehicule de peste 3,5 t, restricție valabilă și pe DN2C.

UPDATE 07.02.2023 ora 9.35

Începând cu 9:30 s-au ridicat restricțiile pe DN 22. Se circulă normal pe DN 22 – Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila și DJ203 dar se mențin restricțiile pentru vehicule de peste 3.5 tone.

UPDATE 13:00

Toate restricțiile au fost ridicate, inclusiv pentru vehiculele de peste 3,5 tone. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Prefecturii Buzău, nu mai există drumuri închise în județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!