Sancţiuni de peste 37.000 lei şi material lemnos de 21.000 lei confiscat de poliţiştii din Buzău. Activităţile poliţiştilor vor continua

0

În primele zile ale lunii februarie poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu reprezentanţi silvici şi jandarmi, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase fiind efectuate controale și la firmele ce depozitează și comercializează materiale lemnoase.

Acţiunile au avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură a prejudicia fondul forestier. Au fost aplicate sancţiuni de peste 37.000 lei şi s-a confiscat material lemnos în valoare de 21.000 de lei. Activităţile poliţiştilor vor continua pentru asigurarea unui climat de legalitate în acest domeniu.

Activităţile de verificare s-au desfăşurat atât la societăţi comerciale, cât şi în fondul forestier, context în care au fost avute în vedere modul de exploatare din fondul forestier şi legalitatea desfăşurării operaţiunilor cu material lemnos la instalaţiile de debitare. În cadrul verificărilor efectuate la societăţi comerciale s-a urmărit evidența intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, raportările în aplicația SUMAL, modul de completare și eliberare a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase, precum și diferențele dintre stocurile scriptice și faptice a materialelor lemnoase.

 

În urma controalelor în trafic au fost verificate peste 300 de autovehicule, 73 dintre acestea fiind încărcate cu material lemnos. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de aproximativ 19.000 de lei. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 37.000 de lei, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost confiscaţi aproximativ 70 de metri cubi de material lemnos, estimat de reprezentanţii silvici la peste 21.000 de lei. Activităţile poliţiştilor vor continua pentru asigurarea unui climat de legalitate în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!