Spectacol caritabil pentru micuța Maria

0

Cazul fetiței de 4 ani din Râmnicu Sărat care necesită un transplant de celule stem la o clinică din Austria, intervenție pe care familia nu și-o permite deoarece costă 12.000 euro, a sensibilizat atât tinerii voluntari din echipa Europe Direct cât și aleșii locali. Consiliul Local Municipal, Primăria și Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, s-au mobilizat și au organizat un spectacol caritabil cu intrare liberă, în cadrul căruia, râmnicenii pot dona diverse sume de bani pentru micuța Maria.

Spectacolul va avea loc în data de 12 februarie începând cu ora 17.00 la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat. Pe scenă vor urca soprana Gabriela Cristea care și-a dorit, imediat ce a auzit povestea fetiței, să participe la un astfel de eveniment caritabil organizat de managerul Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, de Rafaela Predonescu și chiar s-a oferit să ajute cu tot ceea ce ar fi nevoie, Adrian Barbu, Karla Lucuță, Cornel Tudose & Band, două ansambluri folclorice și un grup folcloric din Râmnicu Sărat.

La doar 4 anișori, Maria Țopea este diagnosticată cu leziuni cerebrale și are nevoie urgent de un transplant de celule stem. Pentru realizarea intervenției și deplasarea la un Spital din Austria, familia micuței susține că ar avea nevoie de suma 12.000 euro. Pentru că intervenția este costisitoare, în încercarea disperată de a-și ajuta copilul, mama micuței cere ajutor !

,,Nu poate urca scări, sări sau a se cățăra ca un copil normal, are nevoie de ajutor să mănânce, și pentru orice lucru ce necesită autonomie personală. În prezent Maria a recuperat, spune câteva cuvinte, facem foarte multe terapii Aba, logopedie, kinetoterapie care sunt extrem de costisitoare. Pentru noi a apărut o speranță un transplant de celule stem care se realizează în Austria dar este mult peste puterea noastră financiară 12.000 de euro. Cei din Austria ne-au acceptat dosarul.

Vă rugăm din suflet să ne ajutați ! Pentru noi fiecare donație contează. Ne dorim să ne auzim copilul vorbind, să ne spună când are nevoie de ceva, când o doare ceva, ne dorim să îi oferim o copilărie normală.,, este mesajul disperat al unei mame care știe că exiată o șansă să-i ofere fiicei sale o viață normală dar care nu are posibități financiare, intervenția fiind una costisitoare.

Mesajul postat în mediul online a sensibilizat tinerii râmniceni care fac parte din echipa de voluntari a Organizației Comunitare Europe Direct Râmnicu Sărat care au decis să ajute la strângerea sumei de 12.000 euro. S-au întâlnit la Centrul Europe Direct din Primăria Râmnicu Sărat și au confecționat urne cu care, mai apoi, au plecat în teren. Au mers cu urnele în Școli și Licee, în Piața centrală, au luat la pas toate magazinele și au vizitat toți agenții economici. Nici vremea rea nu i-a oprit.

,,Cauza Mariei este și motivul nostru de SOLIDARITATE și UMANITATE ! Noi, toți, salvatori, suntem pentru Maria ! Începând de astăzi, noi, echipa Europe Direct Râmnicu Sărat, ne vom implica pentru colectarea celor 12.000 Euro necesari pentru realizarea intervenției chirurgicale! Timpul nu ne este aliat, așa că e nevoie de o mobilizare exemplară, de donațiile cât mai multor râmniceni ! Veți găsi, începând de zilele următoare, cutiile de donații, numerotate în Școli, Licee, Grădinițe, diferite magazine și instituții. Le mulțumim în avans tuturor oamenilor cu suflet mare care se vor alătura !,, este mesajul echipei Europe Direct Râmnicu Sărat. Tinerii voluntari au fost organizați de Florin Ceparu, administrator public, coordonator Europe Direct Râmnicu Sărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!