A.U.R. a solicitat înființarea Liceului ,,Mihai Eminescu,, la Roma

0

A.U.R. face demersuri pentru recunoașterea românilor ca minoritate națională oficială în Italia. Împreună cu parlamentarii A.U.R. și cu românii din diaspora, George Simion continuă demersurile pentru recunoașterea minorităților naționale ale românilor din Europa, în special în Italia.

În acest context, George Simion și reprezentanții A.U.R. au cerut omologilor cu care s-au întâlnit prima dată la București și recent la Grosseto și la Roma reciprocitate în ceea ce privește învățământul în limba română.

Având în vedere faptul că există Liceul Teoretic Dante Alighieri în București, reprezentanții A.U.R. au solicitat înființarea Liceului Mihai Eminescu la Roma.

,,Este inadmisibil ca în Italia să nu fim recunoscuți după 33 de ani ca minoritate, pe când alte 12 minorități să fi primit până acum acest statut. Vom continua acțiunile care vizează protejarea minorității românilor din Italia, în condițiile în care ne aflăm în relații foarte bune cu Guvernul Meloni.,, a declarat deputatul A.U.R. George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!