Polițiștii au participat la ediția a VIII-a a Proiectului educațional județean cu participare națională ,,Să circulăm corect !,,

0

În data de 8 februarie, polițiștii din Buzău au participat, la invitația organizatorilor, la deschiderea Proiectului educațional județean cu participare națională ,,Să circulăm corect!,,

Activitatea s-a desfăsurat la structurile din cadrul Şcolii Gimnaziale Maxenu, fiind o activitate cu tradiție, ajunsă deja la a VIII-a ediție. Proiectul are ca scop combaterea și prevenirea accidentelor rutiere, educarea micilor pietoni în spiritul cunoașterii, respectării regulilor elementare de circulație rutieră pe drumurile publice și formarea unei conduite preventive pentru micii pietoni și viitori bicicliști, motocicliști sau conducători auto.

Proiectul este structurat în trei etape distincte: expoziție-concurs ,,Alege viața, circulând corect!”, concurs de cunoștințe generale-educație rutieră ,,Stop accidentelor rutiere, viața are prioritate!,, şi simpozion ,,Semaforul ne învață cum să circulăm pe stradă! ”.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a fost reprezentat de Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, respectiv Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității. Alături de polițiști, parteneri de proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Consiliul Județean Buzău, Asociația de Întrajutorare ,,Ionașcu Filofteia Dănuța’’, Palatul Copiilor Buzău, Casa Corpului Didactic Buzău și Primăria Comunei Țintești.

Participanților le-au fost prezentate condițiile de participare, programul de înscriere și derulare a proiectului, dar şi obectivele stabilite de organizatori . La Școala Gimnazială Pogonele polițiștii au desfășurat activități informativ preventive pe linia siguranței rutiere, dar si pe linia de prevenire a victimizării minorilor, în vederea evitării situațiilor de risc din sfera disparițiilor de minori, a traficului de persoane,dar și a infracțiunilor la viața personală.

Preșcolarii și elevii de la Școala Primară Țintești au vizionat, împreună cu oamenii legii, materiale informative privind normele şi regulile elementare de circulație rutieră în deplasare, de la grădiniță și școală spre casă sau în timpul plimbării acestora prin oraș. La Grădinița cu Program Normal Maxenu, preșcolarii s-au implicat în activități interactive, ce au vizat recunoașterea unor indicatoare rutiere, semne, reguli și norme de circulație, în limbaj adaptat vârstei. Activitatea a continuat cu o sesiune de informare a micilor preșcolari în vederea evitării situațiilor de risc din sfera disparițiilor de minori, în cazul relaționării copiilor cu persoane străine sau necunoscute. Elevii de nivel primar și gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale Maxenu au participat la un dialog, discuţii libere cu reprezentanţi din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, pe tema siguranței în mediul online, în vederea prevenirii infracțiunilor informatice, dar si pe linia siguranței rutiere a minorilor în cadrul proiectului ,,Să circulăm corect!”. Dezbaterile au urmărit cultivarea interesului și a curiozității micilor pietoni, pentru cunoașterea și respectarea zilnică a unor indicatoare rutiere, semne, reguli și norme de circulație potrivit vârstei preșcolare și școlare, prevenirea infracțiunilor informatice și prevenirea infracțiunilor contra persoanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!