Transport ilegal de material lemnos, sancţionat de poliţiştii din Nehoiu

0

În data de 8 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Nehoiu au
acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.

Poliţiştii au oprit pentru control în trafic un şofer de 31 de ani, din Pârscov, în timp ce transporta aproximativ 4 metri cubi de material lemnos de esenţă fag. Din verificări s-a constatat faptul că materialul lemnos încărcat efectiv în autoutilitară nu corespunde din punct de vedere al cantităţii cu materialul lemnos implementat în aplicația SUMAL.
Totodată, din verificările specifice, poliţiştii au mai constatat că, deşi este
utilizator SUMAL 2, acesta nu a implementat toate datele privind transportul de material lemnos şi nu a pornit receptorul sistemului global de navigaţie al terminalului mobil pe perioada cursei.

Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, atât conducătorului auto, cât şi emitentului avizului, un operator economic de profil din Vrancea, în valoare de 5.190 de lei, iar materialul lemnos transportat în afara cadrului legal a fost predat reprezentanţilor silvici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!