Picturile unui sirian sub lupa unui critic de artă român

0

Un pictor sirian și-a expus lucrările vineri, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat. Ammar Alnahhas ,,pictor român,, și ,,sculptor sirian,, cum spune criticul Marius Tița este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București din anul 2021.

,,Aici a început să picteze, pentru a-și ostoi dorul de sculptură și pentru că avea imagini de povestit. Și de aceea este Ammar Alnahhas un pictor român, pentru că toată această operă la care trupește s-a născut și a crescut pe lângă noi, sub privirile noastre … ,, este motivul pentru care Marius Tița îl consideră pe talentatul sirian, pictor român.

În ultima zi lucrătoare din această săptămână, pereții Muzeului Municipal din Râmnic au fost plini de culoare și diversitate. La expoziția intitulată ,,Fereastră spre lume,, , Ammar a expus o serie de picturi. Cai împovărați sau cai arabi, peisaje surprinse de talentatul pictor chiar în România, în munții Apuseni, cetatea Sighișoara, imagini ale unor femei printre care o femeie arabă din Mesopotamia și femei din Eufrat, câteva picturi pline de flori orientale dar și picturi în care apăreau Castelului Reginei Maria din Balcic sau un cartier tătăresc din Balcic și Opera din Viena, toate au încântat privirile celor prezenți.

Picturile sale au fost atent studiate de criticul de artă Marius Tița. ,,Pictorul român Ammar Alnahhas, sculptor sirian cu studii în cetatea Damascului, este un fenomen de spiritualitate și artă, ce se desfășoară în zilele noastre, împreună cu noi, pe simezele ce ni se deschid. Arta pictorului sirian are o devenire românească, o evoluție pe care am urmărit-o cu uimirea încântată a unei expoziții de culoare de-a lungul timpului și a simezelor…,, a subliniat criticul de artă Marius Tița.

În perioada 1997-2001 Ammar Alnahhas a urmat Facultatea de Artă, Universitatea din Damasc, Siria, în anul 2003 a devenit membru al Asociației de Arte Plastice din Siria, în anul 2006 s-a stabilit în România iar în anul 2021 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!