Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv și solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, în data de 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

A fost adoptată o hotărâre ce vizează, de o manieră prioritară, sprijinirea Republicii Arabe Siriene.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis trimiterea către Siria a unor bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, precum lapte praf și conserve. Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!