Vitezoman de 23 ani din Teleorman prins pe DN2E85 cu 172 km/h. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 155.000 lei

0

Peste 430 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 45 de permise de conducere reţinute în weekend. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 155.000 de lei.

În perioada 10–12 februarie anul curent, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de
Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic. Au aplicat 435 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 45 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Începând de vineri, 10 februarie, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat
acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate în weekend pe acestă linie, poliţiştii au
depistat 232 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia 30 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv pentru 120 de zile.


Cu cea mai mare viteză pe timp de zi, 172 km/h a fost înregistrat autovehiculul
unui tânăr de 23 de ani, din Teleorman, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Costești. De asemenea, cu cea mai mare viteză pe timp de noapte, 128 km/h, a fost
înregistrat autovehiculul unui şofer de 32 de ani, din Galați, pe DN2E85, în Limpezis.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru nerespectarea semnalelor de trecere la nivel cu cale ferată, dar şi pentru circulația pe sensul opus de mers şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat
centura de siguranţă (62), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (14), dar şi 85 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Şi 28 de de pietoni, bicicliști, utilizatori de trotinetă electrică, dar şi căruțași au
fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic.

Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 155.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!