O Primărie din județul Buzău strânge ajutoare pentru Turcia

0

Primăria Mărăcineni se alătură demersurilor făcute de Ambasada Turciei în România. Primarul Constantin Dumitru a lansat un apel prin care îi roagă pe locuitorii comunei să doneze diverse produse pentru familiile din Republica Turcia, rămase pe drumuri după cutremur.

,,Tragedia din Turcia, în urma căreia și-au pierdut viața peste 40.000 de oameni și au rămas sub cerul liber zeci de mii de familii, este o rană care nu se va închide niciodată și care ne doare pe toți, indiferent de vârstă, condiție socială, religie sau naționalitate. De aceea, ne alăturăm și noi demersului Ambasadei Republicii Turcia în România și facem apel la empatia și generozitatea dumneavoastră, rugându-vă să ajutați, în măsura în care puteți, prin donarea următoarelor bunuri extrem de necesare persoanelor afectate de cutremur : haine noi de iarnă pentru adulţi şi copii; corturi, paturi de campanie, saltele, pilote, pături, saci de dormit, radiatoare, lămpi de gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare; cutii cu alimente / produse alimentare neperisabile, conserve; mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă și curățenie, produse de igienă.,, este apelul făcut de Constantin Dumitru primarul comunei Mărăcineni.

Două cutremure, unul de 7,5 grade pe scara richter și altul de 7,8 grade pe scara richter, urmate de replici, au lovit Turcia și Siria în data de 6 februarie 2023. În Turcia, peste 6.400 de imobile s-au prăbuşit ca piesele de domino. Unele dintre ele fuseseră construite în urmă cu doar un an. Potrivit guvernului turc, aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost găzduite în cămine studențești și au fost ridicate peste 200.000 de corturi și 400.000 de victime au fost evacuate din zonele devastate. Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat că 574 de copii au fost scoși de sub mormanele de moloz provenite de la clădirile prăbușite. Mulți dintre copii și-au pierdut părinții. Au rămas orfani de ambii părinți. Au fost declarați găsiți fără părinți supraviețuitori. Doar 76 au fost înapoiați altor membri ai familiei. 

Produsele pot fi donate la punctul de colectare amenajat la sediul Primăriei Mărăcineni, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!