Razie pentru descurajarea persoanelor predispuse la ilegalităţi

0

Poliția municipiului Buzău a organizat o razie în sistem integrat ce a vizat, în principal, descurajarea persoanelor predispuse la ilegalităţi în perimetrul stradal și prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă

În noaptea de 17 spre 18 februarie Poliția municipiului Buzău a organizat o acţiune preventiv-reactivă, în sistem integrat în municipiul Buzău și comunele limitrofe.
Au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică din mediul urban şi rural, proximitate, investigaţii criminale, de rutieră, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.
În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona discotecilor, barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă și depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de fapte, precum și modul în care participanții la trafic, în special conducătorii auto, respectă prevederile Codului Rutier.
S-a acționat în intervalul orar 22.00 – 02.00, echipele mixte de control şi scotocire acționând pe principalele artere de circulaţie şi în punctele obligatorii de trecere, concomitent fiind constituite și filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere.
În total, au fost legitimate peste 400 de persoane, au fost oprite pentru control peste 320 de autovehicule și au fost controlate 25 de societăți comerciale.

Au fost efectuate verificări suplimentare cu privire la peste 60 de persoane.
70 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.
Ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 53 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
De asemenea, în urma controalelor efectuate în filtrele instituite în trafic, a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor susbtanțe și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.
Polițiștii Secției de poliție rurală Beceni au depistat Dj203K, în localitatea Vintilă Vodă, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Măgura, care transporta material lemnos, aproximativ 2 metri cubi de lemn foc specia fag. Din verificări s-a stabilit faptul că șoferul nu a respectat traseul înregistrat în aplicația SUMAL și a descărcat materialul lemnos la altă adresă.
Tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea HG 497/2020 privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, totodată polițiștii au confiscat materialul lemnos pe care l-au predat reprezentanților ocolului silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!