Vești bune despre Maria ! Fetiţa de 4 ani ar putea ajunge în Austria în luna martie, pentru transplantul de celule stem

0

Cazul fetiţei de 4 ani din Râmnicu Sărat care avea nevoie de 12.000 euro pentru un transplat de celule stem şi nu putea ajunge în Austria din lipsă de bani, operaţia fiind costisitoare, este un caz cu final fericit ! S-au strâns peste 22.000 euro. Episcopia Buzăului şi Vrancei a donat. Urnele voluntarilor de la Centrul Europe Direct rămân deschise. Grădinița cu program prelungit ,,Mugurașii,, a lansat o campanie de umanitate ,,Împreună pentru Maria,,. Micuţa ar putea fi operată în luna martie. Decizia aparţine medicilor.

Maria, fetiţa de 4 ani din Râmnicu Sărat care a fost diagnosticată cu leziuni cerebrale şi are nevoie urgent de transplant de celule stem, ar putea fi operată în luna martie. Veniturile familiei sânt unele decente iar mama, disperată, în data de 4 februarie anul curent, a făcut un apel pe o reţea de socializare în care explica situaţia micuţei şi cerea sprijin financiar pentru a ajunge în Austria unde numai intervenţia chirurgicală se pare că ar costa 12.000 euro. Costuri implică şi transportul şi cazarea şi tratamentele dar şi drumurile ce vor trebui efectuate după intervenţie, pentru controalele necesare.

Imediat după apelul disperat al mamei fetiţei, Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat reprezentat de administrator public Florin Ceparu, a mobilizat tinerii voluntari. Au confecţionat urne şi au luat Râmnicul la pas pentru a strânge bani. Centrul Cultural a organizat un spectacol caritabil pentru Maria. Episcopia Buzăului şi Vrancei a sărit fetiţei în ajutor şi se pare că a donat o sumă de bani. Toate demersurile au fost încununate de succes. Maria ar putea fi operată în luna martie. Decizia aparţine însă medicilor de la Clinica din Austria care i-au acceptat dosarul şi o programaseră în data de 9 februarie. La momentul respectiv părinţii au explicat medicilor situaţia şi au stabilit ca, în momentul în care vor avea posibilitatea, să stabilească împreună o nouă programare.

Urnele rămân deschise

,,Înca mai sunt de adunat, însă până în prezent, din urne, plus ajutorul Episcopiei Buzaului si Vrancei, s-a adunat suma de 10.000 de Euro. Au fost amplasate 45 de urne în tot municipiul. Le mulțumim tuturor partenerilor și oamenilor cu suflet mare pentru orice donație ! Mulțumim voluntarilor, agenților economici care au găzduit urne, instituțiilor de învățământ pentru implicare !,, a declarat Florin Ceparu.

După spectacolul caritabil, mama micuței a declarat reporterilor noștri că per total, banii ajunși în cont și ce se strânsese la spectacol, erau ,,în jur de 11.500 euro,, și că ,,mai sunt cheltuielile cu transport, cazare, medicamente, după procedură,,. Conform declarațiilor date de Florin Ceparu, la cei 11.500 euro ,,se adaugă cei din urne, adică 10.000 euro,,. În total s-au strâns peste 22.000 euro.

Urnele voluntarilor de la Europe Direct rămân deschise ! Alături de Maria este şi Grădinița cu program prelungit ,,Mugurașii,,. Reprezentanţii grădiniţei au lansat o campanie de umanitate numită ,,Împreună pentru Maria,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!