Activităţi I.S.U. de ,,Ziua protecţiei civile,, şi de ,,Ziua porţilor deschise,,

0

În data de 28 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu,, Buzău va sărbători Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Cu acest prilej, pompierii buzoieni au stabilit un plan de activități : în perioada 24.02-26.02.2023 – Diseminare materiale preventive specifice Campaniei “Nu tremur la cutremur” – la sediile primăriilor, în centrele de informare a cetățenilor, mall-uri, cinematografe; în data de 25.02.2023 – Angrenarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în distribuirea materialelor suport cu precădere în zonele unde sunt familii/comunități vulnerabile; în data de 27.02.2023 – Acțiuni de instruire a populației prin caravana “Fii Pregătit”; în perioada 27.02-03.03.2023 – Desfășurarea în unitățile de învățământ a acțiunilor teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență; în data de 01.03.2023 – Miercurea Sirenelor; în data de 26.02.2023 – Organizarea „Zilei educației preventive în lăcașurile de cult”; în data de 27.02.2023 – Constituirea Punctelor de informare preventivă în următoarele locații : Galeria Mall Buzău, Aurora Mall Shopping City Buzău, Complex Kaufland, Magazin Winmark, Piața Centrală Buzău, Spații comerciale municipiul Buzău, Complex Comercial Shopping City Victoria Râmnicu Sărat, Complex Kaufland Râmnicu Sărat, Piața Centrală Râmnicu Sărat, Spații comerciale Râmnicu Sărat.

Totodată, la nivelul tuturor subunităților din județul Buzău se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment ce se va desfășura în perioada 27.02-03.03.2023, zilnic, în intervalul 09:00-14:00.

În cadrul acţiunii vor fi prezentate mijloace specifice de intervenţie şi modul de folosire a acestora. De asemenea, vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgență.

 

,,Aniversarea a 90 de ani de la atestarea documentară a protecţiei civile în România ne oferă prilejul rememorării faptelor de eroism ale profesioniştilor din cadrul structurilor de intervenţie ale sistemului care, de-a lungul anilor au făcut ca numărul victimelor războiului şi dezastrelor să fie mai mic. De asemenea ziua de 1 martie reprezintă ,,Ziua internaţională a protecţiei civile” conform rezoluției O.N.U. din 01.03.1972. Activităţile Organizaţiei Internaţionale a Protecţiei Civile vizează permanent coordonarea şi planificarea la nivel internaţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a dezastrelor, precum şi a eforturilor de atenuare a consecinţelor accidentelor şi calamităţilor de toate tipurile, în timp de pace sau război.,, transmite I.S.U. Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!