Starea clădirilor administrative și a unităților de învățământ în cazul producerii unui cutremur, subiect pe ordinea de zi a ședinței prezidată de subprefectul Mihail Gabriel Ilie

0

În data de 23 februarie 2023, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural, prezidată de subprefectul Mihail-Gabriel Ilie. Un subiect de un real interes, având în vedere numărul de seisme înregistrate la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a fost dezbătut la ,,Diverse,,, respectiv starea unităților de învățământ din județ. I.S.U. Buzău a participat la ședință.

La eveniment au fost prezenți conducători ai serviciilor publice deconcentrate și ai altor instituții din județul Buzău, reprezentanți ai I.S.U  Buzău și subprefectul Constantin Cristea.

La capitolul ”Diverse”, a fost abordat subiectul situației clădirilor administrative și a unităților de învățământ din județul Buzău, care prezintă risc în cazul producerii unui seism.

Subprefectul de Buzău, Mihail Gabriel Ilie a menționat că în județul Buzău nu există nicio astfel de clădire cu risc seismic ridicat, clasificată grad I. Există, se pare, clădiri cu risc seismic, încadrate la gradul II însă ,,nu se desfășoară activități în acele clădiri. Sânt în conservare.,, conform declarațiilor reprezentanților Prefecturii Buzău.

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu,, Buzău au anunțat planul de acțiuni care va fi pus în practică, în perioada imediat următoare, în contextul Zilei Protecției Civile din România, care se sărbătorește, în fiecare an, la data de 28 februarie.

Printre altele, planul de acțiuni prevede și ca ziua de 1 martie 2023 să fie desemnată ”Miercurea sirenelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!