O șoferiță din Pogoanele a fost prinsă cu permis fals. Amenzi de aproape 200.000 lei

0

Peste 440 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 56 de permise de conducere reţinute în weekend. Amenzi de 193.000 lei. Dosare penale pentru consum de substanţe psihoactive. Șoferiță din Pogoanele prinsă cu permis fals, contrafăcut.

În perioada 24–26 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 445 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 56 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Începând de vineri, 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 270 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 40 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză – 175 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar,

autoturimsul unui tânăr șofer de 18 ani, din Iași, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni. Totodată, în localitatea Limpeziș, a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui tânăr de 27 de ani, din București, în timp ce gonea cu 133 km/h.

Alte 16 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere, dar și pentru circulația pe sens opus. 47 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic.

Toţi au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (45), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (24), dar şi 52 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 193.000 de lei.

Șoferi scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care au consumat alcool sau alte substanţe înainte de a se urca la volan. În cazul a doi dintre conducătorii auto opriţi pentru control, aparatele etilotest au indicat alcoolemii de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi doi şoferi au fost traşi la răspundere şi li s-au întocmit dosare penale, pentru că aparatul drugtest a indicat valori pozitive la substanţe psihoactive.

O șoferiță din Pogoanele a încercat să fenteze polițiștii 

De asemenea, o șoferiță de 41 de ani, din Pogoanele, a fost depistată în timp ce conducea pe DN 2C, în Pogoanele, iar la verificările specifice ale documentelor personale şi ale maşinii, poliţiştii au constatat că femeia nu figurează în bazele de date ale Poliției Române. Cu toate acestea, şoferiţa a prezentat poliţiştilor un document ca fiind permis de conducere, ce prezenta indicii că ar fi unul contrafăcut. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și uz de fals, pentru clarificarea tuturor aspectelor şi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!