Grupul cugetătorilor din Râmnic se măreşte. Părinţii părintelui Dristaru s-au alăturat grupului

0

Grupul cugetătorilor liberi pasionaţi de adevăr din Râmnicu Sărat, se măreşte de la o întâlnire la alta. Soţii Stela şi Costică Dristaru, părinţii părintelui Horia Dristaru care slujeşte la Biserica din satul nou Valea Râmnicului, s-au alăturat grupului.

Tema dezbătută joia trecută la Biblioteca ,,Corneliu Coposu,, din Râmnicu Sărat a fost ,,prietenia,,. Scriitoarea Ecaterina Irimia, cea care a pus bazele grupului a propus membrilor ca toate temele dezbătute să fie păstrate cu grijă şi publicate într-o carte care să se numească ,,Cugetătorii liberi pasionaţi de adevăr,,.

,,Prietenia,, a fost intens dezbătută de cugetători. Ficare membru prezent a definit prietenia cu bune şi cu rele, adevărată sau din interes. Au citat sau au venit cu propriile cugetări. ,,Lăcomia de bani a stat la baza destrămării adevăratelor prietenii. Trebuie să punem pe primul loc procurarea de prieteni şi nu procurarea de bogăţii !,, a afirmat scriitoare Aneta Ţâru Pioară. ,,Un prieten adevărat îţi poate salva viaţa. Prietenia este un cumul de idei.,, a afirmat scriitor, profesor Ecaterina Chifu. ,,La baza legăturii unei prietenii stă iubirea care vine din natura umană, nu din nevoie…,, susţine scriitoarea Aneta Ţâru Pioară.

,,Trebuie să fugim de prietenia acelora care au fire cu două feţe. Cei care cer prietenia fără a o da sânt hoţi de suflete.,, a citat profesor Ana Sterescu. ,,Prietenia adevărată este susţinută de încredere, respect, discreţie… Prietenia înfiripată din interes este şubredă iar viaţa ei este destul, destul de scurtă.,, consideră scriitoarea Ecaterina Irimia.

Ecaterina Irimia, artist plastic, scriitor, omul care a înfiinţat grupul cugetătorilor la începutul anului 2023, a propus membrilor ca următoarele teme să fie dezbătute în ordine alfabetică şi a dat câteva exemple ca şi temă pentru joi 02 martie 2023, printre care : ,,abisul, adevărul, absolutul, antipatia, aşteptarea,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!