Pietoni, bicicliști şi căruțași amendați și consiliați de polițiști. Amenzi de peste 72.000 lei într-o singură zi pentru nereguli

0

Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere

În ziua de 27 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic. Au aplicat 195 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic. Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 63 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 4 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Alte 36 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 10 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi 29 pentru alte abateri în trafic. 11 permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificațieibculorii roșii a semaforului, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar şi pentru circulația pe sens opus.

36 de pietoni, bicicliști şi căruțași au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 72.000 de lei. Tot ieri, polițiștii rutieri au întocmit trei dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor susbstanțe, dar și pentru refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!