Pody de la Podgoria lansează acuzații grave ! Proiectul inițiat de el a fost respins. Consilierul susține că izlazul comunal este lucrat la negru și că veniturile obținute acolo, nu ajung în buget

0

Consiliul Local Podgoria a respins proiectul de hotărâre inițiat de consilierul local al P.N.L. Adrian Gheorghe, conform căruia, locuitorii comunei care declarau aducerea pe lume a primului nou născut, ar fi primit suma de 1.500 lei. Supărat, Pody atacă ! Vorbește despre ilegalități. Susține că izlazul comunal s-ar lucra la negru și că Primăria nu încasează nimic din învârtelile de pe izlaz.

,,De peste 10 ani, conducerea Primăriei Podgoria, inclusiv coordonatorul Compartimentului Agricol, nu știe (sau nu vrea să știe) cine lucrează cele aproximativ 82 hectare de izlaz arabil, aflate în proprietatea comunei noastre. Primăria Comunei Podgoria încasează de pe urma exploatării celor 82 hectare suma de 0 (zero) lei la bugetul local.,, susține Pody de la P.N.L.

Proiectul inițiat de consilierul local Adrian Gheorghe a fost votat în ultima zi din luna februarie. Cu 3 voturi pentru și 10 abțineri, a fost respins. Supărat, Adrian Gheorghe a făcut o analiză pe scurt precum un angajat de la evidența populației și a furnizat postacilor câteva date legate de evoluția numărului de locuitori din comuna Podgoria. Astfel, după spusele lui ,,Pody,, în perioada 1990 – 2021 cu mențiunea că ar fi date oficiale ale Institutului Național de Statistică, se pare că peste 2000 de familii din comuneă au plecat, cu domiciliu cu tot, în alte localități și doar 757 de familii noi s-au stabilit în comună cu domiciliul. Pody a contabilizat și nașterile în aceeași perioadă și susține că ar fi doar vreo 959 la număr dar și decesele, care ar fi în număr de 1964.

,, … per total, din 1990 până în prezent, comuna noastră a pierdut 1545 de persoane (prin schimbare de domiciliu) și 1005 persoane (prin decese). Cifrele arată o situație fără precedent. Fără măsuri precum cele propuse, peste 3 generații, comuna va mai avea aproximativ 500 de locuitori.,, susține Pody.

 

Supărat nevoie mare, Pody atacă 

,,Ați citit corect, Primăria nu are 15.000 lei, dar nu încasează peste 1 miliard și jumătate de lei vechi anual, din exploatarea celor 82 ha de izlaz arabil. Primăria Comunei Podgoria încasează de pe urma exploatării celor 82 hectare suma de 𝟬 (𝘇𝗲𝗿𝗼) 𝗹𝗲𝗶 𝗹𝗮 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹. 𝗨𝗻 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗹𝘂 𝗰𝗮𝗹𝗰𝘂𝗹 𝗮𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗰𝗮𝗺 𝗮𝘀𝗮: 𝟮𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶/𝗵𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿/𝗮𝗻 𝘅 𝟴𝟮 𝗵𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘅 𝟭𝟬 𝗮𝗻𝗶 = 𝟭.𝟲𝟰𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶 (𝗮𝗽𝗿𝗼𝗮𝗽𝗲 𝟭𝟲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝘀𝗶 𝗷𝘂𝗺𝗮𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 𝘃𝗲𝗰𝗵𝗶). Cu acești bani, se puteau asfalta minim 2 km de drum … Sau, puteau fi pietruite multe ulițe. Sau, nu se mai plângeau mai marii comunei că ”aduc bani de acasă”… Câte nu se puteau face ! Comuna noastră este bogată, în realitate. În practică, este ținută intenționat în sărăcie, pentru că așa se întâmplă când lupul este paznic la oi… Când circulați pe drumurile comunei și nu mai știți pe unde să evitați gropile, să vă întrebați : unde sunt banii de pe cele 82 ha lucrate anual ??? Dacă îi întrebăm, îi interpelăm, mergem în audiențe, ei se simt extenuați și obosiți. Și ne răspund … după cum vedeți. Pentru că ei iau contact zilnic cu ”idioții”, și nu cu cetățenii comunei…,, susține Pody.

 

Doar 3 consilieri au votat pentru, din care un consilier din P.S.D. și 2 din P.N.L. . Ceilalți 10, toți din P.S.D. , s-au abținut. Conform proiectului, era vorba dedpre acordarea unui stimulent de 1.500 lei o singură dată și numai pentru primul născut. Proiectul propunea o alocare de 10 stimulente pentru anul în curs, respectiv 15.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!