Reacţia primarului Sorin Cîrjan ! Tăierea copacilor din Râmnic, subiect în şedinţa C.L.M. . Râmnicenii vor umbră, cer explicaţii şi condamnă autorităţile pentru tăierea pomilor

0

Un subiect intens dezbătut în mediul online în ultimul timp, a fost deschis şi în şedinţa de lucru a Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat în ultima zi a lunii februarie.  Este vorba despre tăierea copacilor şi nemulţumirile cetăţenilor vis a vis de acest subiect. Internetul este plin de mesaje ! Tăierea continuă şi se pare că toate demersurile fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a străzilor şi trotuarelor. Alţi copaci, cu rădăcină pivotantă, vor fi plantaţi însă, până vor creşte, străzile vor fi luminoase şi însorite.

Unii consilieri consideră că râmnicenii nu au fost şi nu sunt informaţi cu privire la efectuarea lucrărilor şi că acesta ar fi unul dintre motivele nemulţumirii lor. Consilierul P.S.D. Lucian Predonescu a propus în şedinţa Consiliului Local Municipal din 28 februarie ca Primăria şi consilierii locali, să facă o campanie de informare a cetăţenilor. Avocatul Lucian Predonescu, consilier P.S.D.  şi Marius Cernea consilierul P.N.L. au vorbit despre tăierea copacilor şi liupsa de informare a cetăţenilor. La rândul său, primarul Sorin Cîrjan, a pregătit câteva imagini în care se observa cum rădăcinile copacilor au distrus trotuarele şi le-a prezentat consilierilor.

Avocat Lucian Predonescu

Marius Cernea vs Sorin Cîrjan

Un alt punct de vedere a venit din partea consilierului local de la P.M.P. Raul Florescu. ,,Iniţial, acum mulţi ani, în 2008, nici mie nu mi-a plăcut … până s-a arătat a fi un lucru benefic. De ce ? Arborii din Râmnicu Sărat sunt foarte vechi; cel puţin cei ornamentali, stradali. Este clar că nu avem resursele necesare pentru a schimba aceşti copaci, mai mult decât atât, lucrările pe schimbarea sau pe scoaterea lor înseamnă reparaţii majore la trotuare. Şi aşa, în multe locuri nu se poate lucra la trotuare din cauza lor… una peste alta, toaletarea lor este necesară … ar trebui cumva, cheltuielile, să fie făcute publice.,, a declarat Raul Florescu.

Informaţi sau nu, râmnicenii îşi declară nemulţumirea faţă de acţiunea în sine. Vor străzi umbrite şi nu acceptă tăierea arborilor, a teilor şi copacilor, unii dintre ei plataţi prin anii 1980 alţii plantaţi chiar doar de vreo 7 – 8  ani. Printre nemulţumiţi se numără şi consilierul Marius Cernea care cere explicaţii.

 

Tăierea copacilor face parte, se pare, dintr-un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a străzilor din municpiu. Primarul municipiului, profesor Sorin Cîrjan, a declarat că va publica un raport de activitate cu menţiunea că nimeni nu le poate face pe toate. A admis că ,,sunt şi multe lucruri de pus la punct,,. ,,… ne străduim să facem mai mult şi să facem mai bine dar nu putem să le facem pe toate.,, a declarat Sorin Cîrjan.

Copacii tăiaţi, se pare că vor fi înlocuiţi cu arbori ornamentali, cu rădăcină pivotantă, însă, până vor creşte, străzile vor fi luminoase şi însorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!