Dincolo de frumos și aparențe, scriitoarea Valeria Manta Tăicuțu a răbufnit ! Aparent frustrată, a jignit şi a acuzat şi scriitorii şi responsabilii de buget

0

Valeria Manta Tăicuțu este aspru criticată de oamenii de cultură din Râmnicu Sărat după apariția numărului 80 al revistei ,,Spații culturale,,. Scriitoarea a lăsat de înţeles că Primăria ar sponsoriza ,,râmniceni pe care-i chinuieşte talentul,, din bani publici pentru a scrie ,,tot felul de inepţii,,. Profa de filologie, respectată până acum, este acuzată că a șters pe jos cu râmniceni care fac cinste municipiului. ,,… șomeri, foști muncitori necalificați, plăpumărese, croitorease, bunicuțe și bunicuți plus o grămadă de foști (și actuali) agitatori pe care ţi-i poţi imagina în cămăşi albe sau ie populară, fluturând steguleţe pe la mitinguri unde sunt duşi ca în excursie, cu băutură la greu şi mâncare gratis, plus câţiva lei diurnă pentru deranj, scriu şi publică pe fond nervos, cu bani de la buget, tot felul de inepţii, fiind aproape imposibil să-i convingi că n-au pic de talent şi că celebrul ,,Cățeluș cu părul creț,, este o capodoperă comparativ cu ceea ce scriu ei. ,, este un mic citat din seria de ,,complimente,, împroşcate cu negru pe alb de Valeria Manta Tăicuțu. Membrii Cenaclului literar-artistic ,,Alexandru Sihleanu,, îi cer scriitorului Vasile Ghinea să ia măsuri. Vor să sesizeze şi Uniunea Scriitorilor.

În luna februarie anul curent a apărut un nou număr al revistei ,,Spații culturale,, , o revistă culturală independentă. ,,”Mâna întinsă” a revistei” Spații culturale” nu a cerut nimic. A dăruit mereu Lumina Cuvântului pentru suflet, pentru minte. Dumnezeu a văzut, a simțit, a înțeles și … a ajutat!,, a menționat Valeria Manta Tăicuțu când și-a înștiințat public prietenii, despre apariția numărului 80 al revistei ,,Spații culturale,,. Cunoscută și respectată, profesoară de filologie și scriitoare, nu a făcut deloc întâmplător o asemenea mențiune.

Scriitorii și membrii Cenaclului, jigniți !? O pagină albă împroșcată cu insulte !? Ce se întâmplă cu banii publici ?

În numărul 80 al revistei ,,Spații culturale,, spre final, Valeria Manta Tăicuțu a dedicat o pagină intitulată ,,Râmnic, mon amour!,,  râmnicenilor care frecventează diverse cercuri, grupuri culturale, printre care și Cenaclul literar-artistic, celor care scriu și publică poezii și proză literară; o pagină împroşcată cu afirmaţii tendenţioase şi vis a vis de modul în care sânt cheltuiţi banii publici. ,,… șomeri, foști muncitori necalificați, plăpumărese, croitorease, bunicuțe și bunicuți plus o grămadă de foști (și actuali) agitatori pe care ţi-i poţi imagina în cămăşi albe sau ie populară, fluturând steguleţe pe la mitinguri unde sunt duşi ca în excursie, cu băutură la greu şi mâncare gratis, plus câţiva lei diurnă pentru deranj, scriu şi publică pe fond nervos, cu bani de la buget …,, a scris profa de filologie.

O parte dintre membrii Cenaclului literar-artistic ,,Alexandru Sihleanu,, din Râmnicu Sărat au apelat la scriitorul Vasile Ghinea, cel care prezidează în fiecare sâmbătă întâlnirile cenaclului și i-au cerut acestuia să ia măsuri. Mai mult, au în plan să sesizeze Uniunea Scriitorilor din România vis a vis de ceea ce a scris Valeria Manta Tăicuţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!