Poliţişltii din Nehoiu, Gura Teghii şi Lopătari au aplicat amenzi de 25.000 lei şi au confiscar circa 50 mc de material lemnos confiscat

0

În data de 8 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu, Postului de poliție Gura Teghii şi Postului de poliție Lopătari au desfășurat activităţi specifice pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, precum și pe linia disciplinării rutiere a transportatorilor de astfel de încărcături. Polițiștii au depistat în Lopătari, doi localnici, în vârstă de 28 și 35 de ani, care transportau cu autoutilitarele peste 24 de metri cubi de material lemnos din diferite specii. În urma verificărilor efectuate, în ambele cazuri, s-a constatat faptul că există diferențe între cantitatea scriptică de material lemnos și cea faptică. Societățile comerciale care au emis avizele de însoțire neconforme au fost sancționate contravențional.

Tot în data de 8 martie, polițiștii au depistat, în aceeași localitate, un vrâncean în vârstă de 34 de ani, care a fost depistat în timp ce transporta material lemnos cu autoutilitara, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că în timpul transportului nu a menținut datele mobile active pe toată durata transportului. Şi acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, ieri, polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu şi Postului de poliţie Gura Teghii au depistat pe DC171, în Gura Teghii, doi şoferi care transportau material lemnos cu autocamioanele. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că şi în aceste cazuri fie nu deţineau documente legale pentru transportul lemnului, fie existau neconcordanţe în completarea avizului. Polițiștii au sancționat contravențional agentul economic emitent al celor două avize conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale a fost de 25.000 de lei. Polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos transportat în afara cadrului legal, aproximativ 50 metri cubi, a fost predat reprezentanților ocolului silvic. Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni în vederea prevenirii neregulilor la regimul silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!