În două zile au aplicat peste 460 de sancțiuni, amenzi de peste 184.000 lei și au reținut 37 de permise reținute

0

Peste 460 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 37 de permise de conducere reţinute în weekend

În perioada 10 12 martie anul curent, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 460 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 37 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Începând de vineri, 10 martie, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 226 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 23 au predat permisele de conducere pentru următoarele  90 de zile respectiv pentru 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 164 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui bărbat de 39 de ani, din Suceava, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poșta Câlnău.
Alte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar și pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept.
Totodată, au fost depistați 47 de pietoni, bicicliști și căruțași care și-au pus în pericol viața prin nerespectarea regulilor de circulație și care au fost sancționați contravențional.

 Alte sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (72), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (26), dar şi 75 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Conform datelor furnizate de I.P.J. Buzău, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 184.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!