P.S.D. și P.U.S.L. promovează noi proiecte legislative și semnează al treilea acord politic

0

Partidul Umanist Social Liberal și Partidul Social Democrat au semnat un nou acord politic, pentru susținerea comună a trei proiecte legislative depuse de către parlamentarii PUSL. Acesta este al treilea acord de acest fel între cele două formațiuni politice.

Cele trei proiecte legislative sunt:

– Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;

– Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, având capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate);

– Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Acordul a fost semnat la Palatul Parlamentului de Gabriela Firea, prim-vicepreședinte P.S.D., respectiv Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al P.U.S.L.

Semnatarii acordului speră ca aceste proiecte să aibă largă susținere parlamentară.

„Le mulțumim colegilor social-democrați pentru susținere și sperăm ca demersul nostru să primească și suportul celorlalți colegi din arcul guvernamental și chiar din opoziție”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!