1.500 de autovehicule verificate şi 540 de sancţiuni aplicate

0

Poliţiştii rutieri acţionează pentru reducerea consecinţelor accidentelor decirculaţie prin conştientizarea ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă și a dispozitivelor de fixare omologate.

În perioada 6 – 12 martie anul curent, Poliția Română, prin structurile rutiere, au desfășurat acțiunea SEATBELT, conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere –ROADPOL.

Acţiunea a avut drept scop conştientizarea conducătorilor auto şi a ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate în cazul producerii accidentelor de circulaţie.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului Generalal Poliției Române şi s-a desfășurat în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației îndomeniu. În cadrul acţiunilor, poliţiştii buzoieni au verificat peste 1500 de autovehicule şi au aplicat 540 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 516 sancţiuni pentru nefolosirea centurii de siguranţă și a dispozitivelor speciale de retenție și alte 22 desancțiuni pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Acţiunea „Seatbelt”, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare în scaune se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (ROADPOL) pentru anul 2023 şi se desfăşoară simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!