Polițiștii de la I.P.J. Buzău au avut parte de o mare surpriză

0

În data de 15 martie, cu 10 zile înaintea celebrării Zilei Poliției Române, polițiștii dincadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au avut parte de o surpriză. La poarta unității s-au prezentat mai mulți tineri, elevi în clasa a XI-a, care au dorit să ureze primul „La mulți ani!” polițiștilor.

Pentru că gestul lor a fost impresionant, poliţiştii nu i-au lăsat să plece fără să le arate și să le explice modul de lucru din cadrul Serviciului Criminalistic, aceștia dorindu-și ca pe viitor să opteze pentru o astfel de carieră. Vizitatorilor le-au fost prezentate ustensilele pe care le conține trusa cu ajutorul căreia pot preleva probe, laboratorul criminalistic, unde au putut observa tehnicile de amprentare. De asemenea, le-au fost prezentate multiple metode de prelevare, examinare și ridicare a urmelor papilare, cum ar fi tratarea cu pulberi de diferite culori, tratare chimică dar și evidențierea urmelor cu lampa UV.

La final, liceenii au avut parte și de un test surpriză prin care au demonstrat faptulcă au fost foarte atenți, însușindu-și toate lucrurile nou învățate, motiv pentru care fiecarea primit câte o diplomă. Polițiștii l-au prezentat copiilor și pe unul dintre colegii lor blănoși, Fio. ,,Ne bucurăm de surpriza primită și sperăm că vizita a fost una productivă, le urăm,tinerilor, mult succes în atingerea țelurilor !,, transmit reprezentanții I.P.J. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!