O nouă întâlnire a grupului cugetătorilor din Râmnic, ajunşi la litera ,,c,,

0

O nouă zi de joi a adus la un loc, din nou, oameni frumoşi la chip şi suflet. Cugetătorii liberi, pasionaţi de adevăr, din Râmnicu Sărat, s-au întâlnit în data de 16 martie la Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu,,.

Ajunşi la cugetări ce au avut la bază cuvinte care încep cu litera ,,c,, , cei prezenţi, printre care profesori de limba şi literatura română, de istorie, de limba franceză, foşti educatori, scriitori şi pictori, au citit pe rând cugetări proprii aşternute cu grijă pe foi de hârtie, în doar câteva zile. Au vorbit despre caracter, carte, căldură sufletească, celebritate, certitudine, cetăţi, citit, câştig, cultură, credinţă, căutare, coincidenţă, cinic sau cinism şi alte cugetări care au avut la bază cuvinte care încep cu litera ,,c,,.

Cugetătorii liberi au vorbit şi despre legea corpului viu care, conform cugetării semnată Ecaterina Irimia, ,,este supus acţiunii unor influenţe variate care vin de la lucruri ca şi de la fiinţe şi care tind să-l distrugă,,. Despre cultură, Ecaterina Irimia consideră că ,,o cultură solidă într-o minte sănătoasă îl ajută pe om să se exprime corect şi elegant.,,.

Toate cugetările, în ordine alfabetică, vor fi prinse într-o carte ce se va numi ,,Cugetătorii liberi, pasionaţi de adevăr,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!