În ultima zi din luna februarie, râmniceanul Gică Chiroiu a lansat al III-lea volum de poezii de dragoste şi dor din seria ,,Un singur antidot : Iubirea !,,. Iubitorii de poezii au posibilitatea să achiziţioneze cele trei volume.

,,Poate părea surprinzătoare această carte dar ea este rodul sufletului meu. Aici nu sunt poezii artistice pline de epitete și comparații, aici sunt poezii din și pentru suflet, sunt simțiri și trăiri personale în diferite etape ale vieții mele. … am scris-o ca un omagiu adus sufletului meu. Frumusețea sufletului întrece de departe toate frumusețile pământului.,, împărtăşeşte cititorilor Gică Chiroiu în primul său volum de poezii de dragoste şi de dor.

Printre rânduri, poetul exprimă direct şi folosindu-se de termeni obișnuiți, suferința din dragoste dar mai ales profunda suferință a îndrăgostitului.

Gică Chiroiu este scriitorul care, la un moment dat, a pus punct trecutului și a luat-o de la capăt. Prietenă i-a fost oglinda, de departe cel mai mare critic. Privindu-se-n oglindă cu ochii unui străin, autorul celor trei volume ,,Un singur antidot : Iubirea !,, , a înțeles că cel pe care îl vedea în bucățica de sticlă reflectorizantă îi era, de fapt, străin; un străin plin de iubire și de suferință din iubire ce necesita unele schimbări. S-a privit îndelung atent și din acel moment, de fiecare dată a privit la omul din oglindă ca un adevărat critic. Dincolo de imaginea unui om încercat de soartă şi cumva derutat de încercările vieţii, Gică Chiroiu şi-a analizat atent prezentul, a analizat omul din oglindă şi dincolo de omul din oglindă, conştiinţa lui. A înţeles cât de important este ca atunci când ne privim în oglindă trebuie să avem destule motive să ne privim cu drag.

Volumul al doilea cuprinde 120 de poezii. ,,Mi-am dat seama târziu că sufletul meu are nevoie de lumină și căldură, de liniște și de iubire, ca să lucreze cu mintea și cu trupul, astfel încât să mă bucur de tot ce are viața mai frumos să îmi ofere.,, scrie Gică Chiroiu în volumul doi.

Volumul trei este dedicat muzei sale Silvia și celor trei fiice Ana Mariana, Katy și Tatiana.

,,Iubirea dăruiește, îmbrățișează, cântă, pictează. … Iubirea se naște în noi, odată cu noi.,, menționează Gică Chiroiu.

Râmniceanul a lansat cel de-al III-lea volum de poezii de dragoste şi dor într-un cadru restrâns, în data de 28 februarie 2023, la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnic.

Iubitorii de poezii de dragoste şi dor care doresc cele trei volume din seria ,,Un singur antidot : Iubirea !,, pot contacta autorul la numărul de telefon : 0763 35 79 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!