Drama unui tânăr din Râmnic. O tumoră malignă agresivă face ravagii. Mama tânărului cere ajutor ! Face chimioterapie în Turcia și ar putea fi operat dar nu are banii necesari intervenției

0

Daniel Sava are 23 ani și este absolvent al Colegiului Național ,,Alexandru Vlahuță,, din Râmnicu Sărat, promoția 2019. În prezent este student în anul IV la Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației din București. Tânărul se luptă, de aproximativ opt ani de zile, cu cancerul. În ultimii opt ani, Daniel a trecut cu bine peste trei intervenții chirurgicale de extirpare a unor tumori cerebrale, două dintre ele benigne iar a treia, malignă, efectuată anul trecut. Un nou diagnostic a îngenunchiat întreaga familie ! Sarcomul Ewing, un tip rar de tumoră malignă descrisă de medici ca fiind foarte agresivă.

Tumorile maligne, în general, sunt cele mai agresive. Se extind destul de repede. Daniel a reușit să ajungă la o clinică din Turcia unde, la 1 martie 2023 a făcut prima ședință de chimioterapie și este programat în data de 20 martie la a doua ședință de chimioterapie.

Începând cu luna ianuarie 2023, însă, piciorul drept al lui Daniel, a început să se umfle. În urma biopsiei a fost obșinut diagnosticul patologic crunt – Sarcomul Ewing, un tip rar de tumoră malignă descrisă de medici ca fiind foarte agresivă. Apariția sarcomului, se pare, nu are legatură cu tumorile cerebrale apărute anterior.

Noul diagnostic necesită, automat, o nouă intervenție chirurgicală însă costurile sunt de domeniul SF. Doar intervenția costă 35.000 euro ,,fără tratamentele aferente care o să coste separat câteva mii de euro,, după spusele mamei tânărului.

,,…ajutați-mă să îmi salvez fiul pe care l-am crescut singură de la 4 ani …,, este strigătul dureros al mamei

Îngenunchiată de greutăți și de durere, Georgeta Sava face apel la oamenii de bună credință care au posibilitatea să o sprijine financiar.

,,Am trecut prin momente foarte grele din toate punctele de vedere. Financiar au fost necesare mii de euro pentru intervențiile chirurgicale și tratamentele ce au urmat: radioterapie și chimioterapie… Primele investigații au avut loc în țară, în vederea începerii cât mai rapide a tratamentului și a pregătirilor pentru operație. Acest proces a durat o lună, timp pierdut în care boala avansa rapid. Am fost sfătuiți să luăm legatura cu medicul oncolog din Turcia de la spitalul Acibadem din Istanbul, unde Daniel încă mai urma tratamentul pentru tumora cerebrală. Ajunși acolo, în urma screeningului corporal PET CT s-a evidențiat și un nodul pulmonar.

Propunerea doctorului turc este următoarea: 6 cicluri de chimioterapie, urmate de operația de extirpare a tumorii și înlocuirea cu proteză de os femural, plus procedurile postoperație: chimioterapie și radioterapie, în funcție de evoluție. Prima sedință de chimioterapie a fost efectuată deja, la clinica din Turcia pe 1 martie 2023 iar a doua este programată pe 20 martie. Pentru a efectua operația sunt necesari 35 000 euro, (fără tratamentele aferente care o să coste separat câteva mii de euro).

În prezent, noi nu dispunem de această sumă de bani, având în vedere și eforturile din ultimii 8 ani pentru cele 3 operații și tratamentele care ne-au secătuit financiar și nu numai.

Cu durere, speranță și multă credință vă rog din suflet: ajutați-mă să îmi salvez fiul pe care l-am crescut singură de la 4 ani și pentru care am luptat și lupt în continuare și pe care toată lumea l-a apreciat din totdeauna.,, strigă cu durere și speranță în suflet mama lui Daniel.

Sava Georgeta, Telefon: 0766759224

Nume Titular: DANIEL SAVA
IBAN: RO11BTRLRONCRT0P68366001
Moneda: RON
SWIFT: BTRLRO22

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!