,,Ziua Poliţiei Române,, sărbătorită în Parcul Crâng

0

Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, motociclete, toate au putut fi admirate de ,,Ziua Poliţiei Române,, în data de 25 martie, de sute de buzoieni, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

În data de 25 martie, poliţiştii români au sărbătorit Ziua Poliţiei Române, prilej cu care, au evocat trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţară, Poliția Română.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită în Parcul Crâng din municipiul Buzău, unde cetăţenilor le-a fost prezentată tehnica din dotare. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici, un alt punct de atracție al acestora fiind și motocicletele şi autospecialele folosite de poliţiştii rutieri, pe care le-au și testat, acustic.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în intervenții.

Cetăţenii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

,,A fi polițist…

Poliţiştii, oameni, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori contracronometru, cu pasiune și în ciuda riscurilor, oameni care aplică legea cu integritate, îşi iubesc înainte de orice profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii aşteaptă o singură răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor! ,, a transmis I.P.J. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!