290 de râmniceni și buzoieni legitimați. Echipaje de poliţişti și jandarmi au efectuat controale corporale, verificări suplimentare și au aplicat amenzi de peste 15.000 lei

0

În zilele de 1-2 aprilie, în intervalul orar 09.00 – 12.00, poliţişti din cadrul celor două poliţii municipale, Râmnicu Sărat şi Buzău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat pe zona de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în principalele zone comerciale, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării normelor rutiere.

În contextul activităţilor desfăşurate, proactive, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, poliţiştii au legitimat peste 290 de persoane. În cazul a 156 dintre ele, au fost necesare verificări suplimentare iar în cazul a 32 de persoane s-au efectuat chiar și controle corporale.

Pe timpul acţiunilor, 47 dintre persoanele verificate de poliţişti au fost consiliate şi avertizate cu privire la necesitatea respectării legislaţiei şi a normelor de convieţuire socială.

În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări la 32 societăţi comerciale, unde au fost prezentate, totodată, şi recomandări în sprijinul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale, 26 pentru neregulile constatate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea regulilor prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 15.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!