Agent de pază din Râmnic găsit de poliţişti dormind în timpul serviciului. 80 de agenţi de pază au fost verificați

0

În noaptea de 31 spre 1 aprilie, în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, specialişti cu atribuţii în domeniul sisteme de securitate, împreună cu jandarmi, au acţionat în judeţul Buzău la depozite şi obiective industriale pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

Poliţiştii au efectuat controale la 70 de obiective, context în care au fost verificaţi 80 de agenţi de pază.

În timpul controalelor au depistat un agent de pază al unei societăţi comerciale din municipiul Râmnicu Sărat dormind în timpul serviciului iar agenții de pază ai unei societăţi comerciale din municipiul Buzău au fost surprinşi de oamenii legii executând serviciul fără uniformă şi mijloace din dotare.

Totodată, pe perioada desfăşurării acţiunii, poliţiştii au sancţionat contravenţional un agent economic pentru organizarea de servicii de pază, fără plan de pază avizat, conform prevederilor legale.

Toţi agenţii de pază verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de sesizare şi acţiune în cazul producerii unor evenimente negative.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 3 pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 6300 de lei.

Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului :

-să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;

-să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;

-să respecte consemnul general și particular al postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!