Poliţiştii în dialog cu preşcolari şi şcolari

0

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii Biroului Siguranță Școlară şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au desfășurat activități informativ-preventive pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și pentru prevenirea delincvenței juvenile în unitățile de învățământ.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier s-au aflat în mijlocul preşcolarilor de la grădiniţele cu program prelungit nr.4 şi nr.6, ambele din municipiul Buzău.

Peste 80 de învăţăcei au deschis portierele laboratorului mobil şi s-au lăsat fascinaţi de tainele educaţiei rutiere, dar şi de semnalele acustice ale autospecialei. Elevii au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate.

Ofiţerii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, alături de poliţiştii Postului de poliţie Cozieni au organizat şi desfășurat o activitate la Școala Gimnazială Cozieni cu temă prevenirea abuzurilor sexuale și prevenirea bullyingului.

Aproximativ 90 de elevi din ciclul primar și ciclul gimnazial, cărora le-au fost aproape conducerea unității de învățământ, cadre didactice îndrumătoare, dar și asistentul medical comunitar din cadrul Primăriei Cozieni, au analizat aspect conexe problematicii expuse, cu scopul de a aduce în atenţie elevilor situaţii pe care le pot întâlni, dar şi faptul că nu sunt singuri şi că toate problemele îşi găsesc rezolvare atunci când acţionează în echipă. Tuturor le-au fost oferite şi materiale informative cu sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!