200 de poliţişti vor fi în stradă de Florii. Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Jandarmeria

0

Aproximativ 200 de poliţişti se vor afla în stradă, de Florii, în localităţile urbane şi rurale, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative. Vor asigura fluidizarea traficului rutier, vor acționa zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, dar și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în vederea asigurării ordinii și liniștii publice.

La acest sfârșit de săptămână, peste 200 de poliţişti vor fi la datorie, în fiecare zi, având ca principale misiuni prevenirea faptelor antisociale și a incidentelor grave, fluidizarea traficului rutier, reducerea timpilor de așteptare în principalele noduri rutiere, precum și asigurarea intervențiilor în situații de urgență.

Structurile operative vor acționa, în principal, în proximitatea de lăcașurilor de cult, unde se vor organiza manifestări religioase. Polițiștii vor acționa, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, dar și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Efectivele poliției și jandarmeriei vor fi prezente în zonele publice aglomerate, cum ar fi stațiunile turistice, piețele, târgurile, precum și pe arterele de circulație unde se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Sâmbătă seara și duminică, o atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde poliţiştii vor sprijini și îndruma credincioșii ce vor participa la slujbele religioase. Încă începând de vineri, 7 aprilie, până luni 10 aprilie, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri judeţene, pentru prevenirea accidentelor și a blocajelor rutiere și pentru fluidizarea traficului rutier pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu toată tehnica din dotare pentru măsurarea vitezei de rulare şi pentru detectarea consumului de alcool ori alte substanţe interzise.

Reprezentanţii I.P.J. Buzău reamintesc cetăţenilor pe această cale, ca, indiferent de modul în care aleg să petreacă acest sfârșit de săptămână, să aibă o conduită preventivă la plecarea de la domiciliu, la cumpărături, în trafic, să-şi asigure locuinţa, bunurile, să respecte regulile de circulaţie în trafic, să respecte indicațiile autorităților și să semnaleze orice situație de pericol la numărul unic de urgență 112.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău urează Sărbători Fericite tuturor celor care sărbătoresc Paștele Catolic și La mulți ani tuturor buzoienilor care își serbează onomastica de Florii !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!