Fermierii din judeţ au traversat DN2E85 dinspre Buzău spre Focşani. Subprefectul Gabriel Ilie, a verificat modul de desfășurare a protestelor

0

O coloană de mașini, camioane și tractoare, sub atenta supraveghere a Poliției și Jandarmeriei, a traversat astăzi, după prânz, DN2E85 dinspre Buzău spre Focșani. Acțiunea face parte din protestele organizate în toată țara de fermierii români. La proteste au participat și fermierii din comunele limitrofe Râmnicului. Subprefectul de Buzău Gabriel Ilie a fost în teren. S-a asigurat că nu vor avea loc incidente.

Fermierii consideră aceste proteste ca fiind ultima soluţie găsită de ei pentru a trage un semnal de alarmă faţă de concurența neloială cu care se confruntă cu cerealele din Ucraina.

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Agricultorii din ţară au blocat astăzi patru vămi şi portul Constanţa dar au protestat şi în faţa sediului Comisiei Europene din Bucureşti.

De acolo au plecat încolonaţi către ministerul Agriculturii.

Potrivit organizatorilor, protestele au fost organizate în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

Iată primele imagini din timpul protestului organizat, în timp ce a traversat pe DN2E85 prin Râmnicu Sărat.

Asociația ,,Bunăstarea Fermierului,, Cooperativa Agricolă,, și ,,GMS Cereale Boldu Cooperativă Agricolă,, au luat parte la protest. Fermierii și-au declarat nemulțumirile privind liberalizarea comerțului cu produse agricole și agroalimentare din Ucraina, dar și vis a vis de condițiile legale care reglementează activitățile agricole din țară.

Subprefectul de Buzău Gabriel Ilie a urmărit îndeaproape manifestările fermierilor din comunele apropiate de Râmnicu Sărat 

,,Protestul a decurs fără incidente. Este dreptul fermierilor de a protesta dar și obligația autorităților ca manifestările, protestele, să se desfășoare între reperele stabilite de legislația în vigoare. A existat o bună colaborare între organizatori, participanți și autorități. Traficul pe E85 a fost puțin îngreunat, dar s-a circulat continuu.,, a declarat subprefectul de Buzău, Gabriel Ilie, prezent la protestele organizate de fermierii din localităţile limitrofe Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!