S-a turnat primul strat de asfalt pe Autostrada A7

0

Un prim strat de asfalt a fost turnat pe Autostrada A7 pe o lungime de 3 km, la joncțiunea dintre lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, în zona municipiului Râmnicu Sărat. Pentru lucrările necesare lotului 3 Pietroasele –Buzău din tronsonul Ploiești – Buzău, încă nu există un constructor desemnat.  

 ,,… la cum evoluează lucrările pe celelalte șantiere ale A7, vom avea o autostradă știrbă.,, susține senatorul P.N.L. de Buzău, Vlad Pufu.

,,La Rm. Sărat avem deja autostradă ! Constructorul român care lucrează a câștigat contractele pe 10 din din cele 13 loturi ale A7 de la Buzău până la Pașcani demonstrează încă o dată seriozitatea cu care abordează proiectele de mare infrastructură. A fost turnat primul strat de asfalt pe 3 kilometri din autostradă, la joncțiunea dintre lotul 2 Vadu Pașii – Rm. Sărat și lotul 3 Rm. Sărat – Mândrești Munteni, în zona municipiului Rm. Sărat. Este o evoluție spectaculoasă a lucrărilor, având în vedere că acestea au început de aproximativ 2 luni !,, a declarat senatorul P.N.L.  de Buzău, Vlad Pufu.

Contestațiile împiedică bunul mers al lucrărilor 

Existstă însă, în continuare, o problemă majoră în realizarea porțiunii de autostradă aferentă lotului 3 Pietroasele –Buzău din tronsonul Ploiești – Buzău. Pentru acea porțiune de autostradă, nu a fost nici acum desemnat un constructor.

,,Contestațiile au întârziat nepermis de mult începerea lucrărilor. Ultima dintre ele a fost respinsă, zilele trecute, de CNSC. Să sperăm că nu vom asista la o prelungire a acestui circ al contestațiilor, iar CNAIR va semna, în sfârșit, contractul. Această situație trebuie deblocată cât mai urgent, pentru că, în caz contrar, la cum evoluează lucrările pe celelalte șantiere ale A7, vom avea o autostradă știrbă !,, a mai declarat Vlad Pufu.

Senatorul PNL, Vlad Pufu, a urmărit atent, de la început, toate demersurile privind realizarea proiectului. Când a observat că proiectul Autostrăzii A7, Ploiești-Buzău- Focșani-Pașcani a început să aibă întârzieri, senatorul liberal i-a adresat de la tribuna Parlamentului o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, prin care i-a cerut să precizeze care sunt cauzele depășirii termenului pentru desemnarea câștigătorului licitației pentru tronsonul Ploiești-Buzău din Autostrada A7.

Autostrada A 7 se va întinde de la Ploieşti până la Paşcani. Este vorba despre o porţiune de 16 km din centura oraşului Bacău, care se suprapune cu traseul autostrazii A7. Drumul de mare viteză ce va lega Capitala de Moldova va avea o lungime totală de circa 340 de km. Pe un traseu paralel cu actualul DN 2 B, autostrada va porni din A3 Bucureşti-Ploieşti, va avea noduri rutiere conectate la infrastructura deja existentă, pasaje, poduri, perdele forestiere şi parcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!