64 de permise auto reținute în weekend și amenzi de peste 198.000 lei

0

La sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 409 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 64 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 227 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 46 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 169 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 39 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Oreavul.

Alte 18 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru comportament agresiv manifestat în trafic, pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (61), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (15), dar şi 85 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 198.000 de lei.

Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!