Ghinion de Florii ! A fost prins conducând băut pe un drum din localitatea Florica

0

La sfârșitul săptămânii, de Florii, poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 14 situații. În cazul a 9 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În cazul altor 6 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Recordul de alcoolemie – 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrat în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Măracineni, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe DJ 203K, în localitatea Săpoca. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Un alt buzoian „a perseverat” în ilegalitatea comisă. Acesta a fost oprit în trafic și s-a ales cu dosar penal de două ori consecutiv în aceeaşi zi pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Bărbatul de 65 de ani, din Glodeanu Sărat a fost oprit în trafic de polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Costesti pe DJ203C, în Florica.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Câteva ore mai târziu, tot în același loc, bărbatul a fost depistat din nou de polițiști, cu toate că exercitarea dreptului de a conduce îi fusese suspendată.

Polițiștii au mai întocmit alte 6 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circualație a unui atuovehicul neînmatriculat, dar și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!