Funcționarii publici din Prefecturi amenință că vor protesta în fața Guvernului și a Parlamentului

0
După patru zile de proteste, funcţionarii publici şi personalul contractual din Prefecturile din țară, au decis să suspende greva. Data de 13 aprilie, a patra zi de grevă, este și data la care greva a încetat. Decizia este una temporară. Din 25 aprilie, protestele ar putea continua !
Greva generală demarată în data de 10 aprilie a fost suspendată temporar. După sărbătorile pascale, spre sfârșitul lunii aprilie, protestatarii din Prefecturi au stabilit să continue greva în fața Guvernului și a Parlamentului României. Protestele vor continua în capitala țării numai dacă revendicările lor nu vor fi soluționate până în data de 25 aprilie.
,,Nimeni nu a stat de vorbă cu noi și cel mai probabil, în data de 25 aprilie ne vom aduna cu toții în fața Guvernului apoi la Parlament. Mulți dintre colegi au considerat că pierderea financiară la salariu devine insuportabilă, pentru salariile și așa mici.,, a declarat Stelică Bordea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

La greva generală au participat 1800 salariaţi prin încetarea colecti şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului. 

Printre solicitările funcționarilor din Prefecturi se numără și trecerea personalului angajat, din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funiilor de stat. Angajații își declară totodată nemulțumirea și vis a vis de cunatumul veniturilor salariale lunare. În prezent, conform declarației președintelui sindicatului, Cosmin Enescu, salariile din Prefecturi sunt la nivelul salariilor pe care le primesc angajații Primăriilor de la comune,un angajat al institiei prefectului avândun salariu mult mai mic detun angajații din Consiliul judeţean, din primării şi servicii publice deconcentrate 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!