T.V.A. cu 5% mai mic pentru produsele destinate copiilor

0

P.N.L. face demersuri pentru ca prețurile alimentelor dar și a altor produse destinate sugarilor, cum ar fi laptele praf, îmbrăcămintea, încălțămintea, șervețelele, scutecele și scaunele auto, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor mici, să fie reduse 5%. Reducerea s-ar aplica la taxa pe valoarea adăugată.

Președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, a inițiat un astfel de proiect, ce prevede reducerea cu 5% a T.V.A. la produsele pentru copiii mici.

,,Am semnat, în calitate de co-inițiator, un proiect de lege inițiat de colega Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, prin care propunem reducerea TVA la 5% la produse pentru copii mici … o reducere a costurilor ar fi de un real ajutor pentru familiile tinere, dar și pentru societate. 

Cifrele statistice sunt îngrijorătoare, mai ales dată fiind tendința de scădere a nașterilor din ultima vreme. Reducerea TVA pe care o propunem la produsele pentru copii mici poate determina creșterea natalității prin susținerea părinților. ,, a transmis senatorul P.N.L. de Buzău, Vlad Mircea Pufu.

Senatorul P.N.L. de Buzău susține că, pe fondul sporului natural negativ, alături de migrație, România a pierdut cel puțin 1,1 milioane de persoane în decursul a 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!