Biblioteca, gazdă bună ! O nouă întâlnire a cugetătorilor liberi

0

Cugetătorii liberi pasionați de adevăr care se întâlnesc săptămânal la Biblioteca Municipală Râmnicu Sărat și dezbat idei filozofice au ajuns la litera ,,h,,.

În fiecare joi la ora 11.00 Biblioteca Municipală Râmnicu Sărat este gazda primitoare a unui grup de cugetători format din oameni de cultură și artă, înființat de Ecaterina Irimia, scriitoare, pictoriță și inginer chimist. Oamenii de cultură și artă, printre care, scriitori, pictori, cadre didactice, dezbat idei filozofice având la bază cuvinte din dicționarul exicativ al limbii române, în  ordine alfabetică.

Dacă joi, 20 aprilie 2023, cugetările au avut la bază cuvinte ce începeau cu litera ,,g,, pentru întâlnirea următoare, cugetătorii vor așterne pe hârtie cugetări ce vor avea la bază cuvinte care încep cu litera ,,h,, cum ar fi, de exemplu, haos, hărnicie, hapsân, handicap, halucinație, hoinar, haiduc sau habotnic.

Întâlnirea membrilor grupului de cugetători este doar o mică parte din activitățile desfășurate la Biblioteca Municipală Râmnicu Sărat; o mică piesă a unui puzzle dintr-un tablou viu colorat cu zâmbetele preșcolarilor, școlarilor, tinerilor și vârstnicilor ce pășesc pragul Bibliotecii.

Săptămânal, trec pragul Bibliotecii școlari și preșcolari din Râmnic. Membrii clubului de lectură ,,Ora poveștilor” de la Școala Gimnazială ,,Oreavul” și membrii Clubului de lectură „Prietenii cărții” au trecut pragul Bibliotecii din Râmnic.

Doctorandul în istorie Cristi Rusin a susținut deseori conferințe la Bibliotecă.

Judecătorul Mioara Donea, a împărtășit elevilor Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”, din experiența sa juridică.

Și clar, „Acela căruia îi place cartea nu va duce niciodată lipsa unui prieten credincios, unui sfătuitor înţelept, unui tovarăş bine dispus, unui mânuitor eficace.” (Barrow)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!