Agricultor din Boldu cercetat penal. Nu a distrus produsele expirate destinate protecției plantelor

0

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat, în data de 24 aprilie, pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Acţiunile au avut în vedere verificarea modului în care sunt puse în aplicare prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

La controlul unei societăți agricole din Boldu, polițiștii au constatat că un administrator nu a luat măsura eliminării a 31 de flacoane ce conțineau produse pentru protecția plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri din OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!