Cum încalcă șoferii regulile și ce ,,cadou,, primesc

0

În grabă și preocupați de rezolvarea problemelor personale, mulți șoferi ignoră ceea ce au învățat la școală înainte de susținerea examenelor pentru obținerea permisului auto și încalcă cu intenție regulile de circulație. Riscă cu bună știință să fie amendați conform legii iar mai apoi, unii dintre ei, mai fac și contestații în instanță.

Imagini surprinse în data de 26 aprilie 2023 în zona centrală a municipiului Râmnicu Sărat, zonă împânzită, de altfel, de camere de supraveghere, surprind câteva autoturisme parcate pe interzis. Oprite pe sens unic sau chiar pe trecerea de pietoni, acestea, îngreunează traficul din strada Dobrogeanu Gherea spre Drăgăicii și invers.

Ce riscă șoferii certați cu legea

În 2023, punctul de amendă rămâne îngheţat la 145 lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!