Anchetă penală finalizată. Mama micuților arși de vii, va fi judecată pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă

0

Doi copii, un băiețel în vârstă de 1 an și o fetiță de 2 ani și șase luni au decedat spre sfârșitul anului 2022, arși de vii într-o locuință de pe raza localității Sîrbești, comuna Vintilă Vodă. Micuții au fost lăsați nesupravegheați de mama lor.

Femeia a fost cercetată penal și trimisă în judecată zilele trecute, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

La data de 27 aprilie 2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatei P.C.V. cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au reținut faptul că, după ce a făcut focul în sobă, mama micuților a plecat din domiciliu, lăsând copiii nesupravegheați în intervalul orar 07:30 – 10:30.

În acest interval a izbucnit un incendiu în imobil, soldat cu decesul micuților și distrugerea prin incendiere a imobilului aparținând persoanei vătămate T.N.G.

În urma lichidării incendiului a reieșit că sursa probabilă de aprindere la
incendiu a fost „jar sau scânteie”, mijlocul care putea produce aprinderea la incendiu fiind „sobă cu acumulare de căldură”, împrejurarea determinantă fiind „sistem de încălzire necorespunzător”.

Deși femeia a fost anchetată penal și trimisă, în stare de libertate, în judecată, Parchetul a precizat faptul că această etapă a procesului penal reprezintă, potrivit Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța competentă, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!