Polițiști arestați pentru luare de mită

0

În data de 27 aprilie 2023, un ofițer de poliție și un agent de poliție, ambii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, într-o cauză penală instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecții ar fi primit sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

Oamenii legii erau mituiți pentru neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

Primeau banii între documentele solicitate

Ca și mod de operare, banii erau ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție (asigurare sau certificat de înmatriculare), apoi ajungeau la comisarul de poliție.

Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului i-ar fi împărțit între ei.

În data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecți au fost surprinși în flagrant după au primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!