Percheziții cu mascați la persoane bănuite de utilizarea și revânzarea de substanțe toxice în scopul coacerii premature a legumelor

0

La data de 2 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău şi Ilfov au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în Buzău şi Ilfov, la persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar.

Percheziţiile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele.

În aceeași zi, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au depistat în flagrant delict un bărbat, din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.

Introduse în țară ilegal

Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp.

În urma activităţilor, au fost descoperite și ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat.

Mandate de aducere la audieri

În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite, un bărbat, din Ilfov şi doi bărbați din Buzău, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului şi Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul celorlalte structuri şi luptătorilor de la serviciile pentru acțiuni speciale din Buzău și Ilfov.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!