Polițiștii au trecut pragul Liceului Teoretic ,,Ștefan cel Mare,, din Râmnic pentru activități de prevenire a traficului și consumului de droguri

0

Polițiștii din cadrul Compartimentului ,,Analiza și Prevenirea Criminalității,, au desfășurat activități informativ-preventive în Râmnicu Sărat, la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”. Împreună cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au desfășurat o activitate pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri.

Aceștia au consiliat liceenii și cadrele didactice îndrumătoare, cărora le-au oferit informații preventive despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial și juridic.
Totodată, a fost diseminat cadrul legal privind răspunderea penală a minorilor și au fost emise recomandări în vederea plasării tinerilor într-o zonă de siguranță personală și comunitară.
De asemenea, polițiștii au atenționat persoanele prezente cu privire la infracțiunile informatice, respectiv furtul datelor personale, folosirea eronată a instrumentelor electronice de plată, fraude pe internet, racolarea victimelor pe internet pentru trafic de persoane, pornografie infantilă, cu accent pe modurile de operare folosite de infractori și modalități concrete de evitare a victimizării pe aceste linii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!