Rețea de traficanți de droguri destructurată. 40 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și București

0

La data de 4 mai, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 40 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat.

În cauză s-a reținut că, în anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și vânzării drogurilor de risc și mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv.

În perioada 2022 – aprilie a.c., grupul infracțional a procurat, deţinut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri şi substanţe psihoactive.

Grupul a acționat pe trei paliere:
– primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe;
– al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori;
– ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 21 de grame de substanță pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată, în vederea stabilirii naturii acesteia, 450 de grame de cannabis, 140 de grame de hașiș, 6 comprimate cu droguri sintetice, 5.700 de lei și 450 de euro.

Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Ploieşti, Galați și București, polițiști ai serviciilor de combatere a criminalității organizate din Brăila, Vrancea, Ialomița, Ilfov, Dâmbovița, jandarmi ai inspectoratele de jandarmi județene din Buzău, Galați, Vrancea, ai grupărilor mobile de jandarmi din Ploiești, Brașov şi Galați, precum și de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!